Beleggers brengen opmerkelijke hulde aan Cruijff
Cruijff in zijn glorieperiode bij Ajax Foto: Photo News

Het overlijden van voetbalmonument Johan Cruijff is op de Amsterdamse beurs niet ongemerkt voorbijgegaan. Beleggers zetten bij wijze van afscheidsgroet het aandeel van Ajax in.

De krant Het Financieele Dagblad meldt dat er na het bekendmaken van het overlijden van Cruijff veel kleine pakketjes Ajax-aandelen verhandeld werden. De club waar de Nederlander zijn grote doorbraak kende is al jarenlang beursgenoteerd, al leidt het er een sluimerend bestaan.

Maar sommigen grepen het overlijden van Cruijff aan om een symbolische steun uit te brengen. Daarvoor kochten ze precies 14 aandelen Ajax. Dat aantal is niet toevallig gekozen: 14 was het rugnummer van Cruijff. De meeste orders van donderdag hadden een omvang van 14 aandelen, goed voor een beurswaarde van zo’n 120 euro. De actie zorgde weliswaar niet voor een stevige stijging van het aandeel, maar was wel merkbaar in de beurscijfers. Er werden gisteren volgens Het Financieele Dagblad in totaal vier keer meer aandelen Ajax verkocht dan op een gewone dag.

Cruijff overleed donderdag in Barcelona aan de gevolgen van longkanker.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig