De 5 beste cd's van de week
Bent Van Looy Foto: rr
Sombere tijden vragen om tederheid. Die vindt u bij Damien Jurado. Bent Van Looy blikt hoopvol naar de toekomt en The Sore Losers schreeuwen het uit.
1

Bent Van Looy -Pyjama days

Bent klapt uit bed

Bent Van Looy viondt dat het tijd is om de dagen in pyjama achter zich te laten en vaker te gaan exploreren. Niet dat Van Looy zichzelf opgeeft: niets is hem liever dan hemzelf, zingt hij koket in ‘My escape’. De songs zijn gemaakt met een speels gevoel voor de melodieuze Britse popstijl, maar tussen de regels zijn ook soulaccenten te horen. Vaak is Van Looy meeslepend en inventief, maar niet altijd.

Voor wie? Positief ingestelde popliefhebbers.
naar de recensie >

2

The Sore Losers - Skydogs

Woeste meezingers

Zo behoudsgezind The Sore Losers zich profileren, zo woest en onverschrokken klinken ze. Op hun derde worp Skydogs trekken de Limburgers alle registers open, met veel aandacht voor volume en effect en minder voor melodie. Nu ja, de groep ent haar liedjes op klassieke bluesrock en seventiesrock, wat inhoudt dat de refreinen op zijn minst blijven plakken.

Voor wie? U kan wel tegen een stootje.
naar de recensie >

 

3

DAMIEN JURADO - Visions of us on the land

Melodieuze traumaverwerking

Niet één maar drie conceptalbums wijdt Damien Jurado aan een verhaal over het lichamelijke en spirituele herstel van het slachtoffer van een autocrash. Dit is het derde van die trilogie. Het bevat zeventien songs, een exotische countrysfeer vol falsetstemmen, prachtige melodieën en psychedelische sfeertjes die je het best beluistert met een hoofdtelefoon op. Bombast staat naast de intiemste folksongs.

Voor wie? U kan een zalvend plaatje wel smaken.
naar de recensie >

 

4

Kel Assouf - Tikounen

Strijdbare woestijnblues

Kel Assouf, de ‘zonen van het oneindige’, opereren sinds 2006 vanuit Brussel rond de gevluchte muzikant Anana Harouna. Die is ons bekend van bij Tinariwen, de vaandeldrager van deze ‘desert blues’. Het tweede album 'Tikounen' telt twaalf nieuwe songs, die traditiegetrouw steunen op monotone, bluesy luiten en hitsige percussie. Tikounen klinkt rauw maar modern, passioneel en wild.

Voor wie? Mensen met een brede blik op de wereld.
naar de recensie >

5

Matt Corby - Telluric

Psychedelische verveling

Matt Corby (25) debuteert in muziekland met een aura van de sixties om zich heen. Hij mengt folk en blues in een soms wat psychedelische stijl. Hij zingt over de plaats van mensen in de wereld, over vrijheid en zijn gevoel dat ‘de verveling ons vormgeeft’.

Voor wie? Soulliefhebbers van de nieuwe generatie.
naar de recensie >

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig