Student uit Diksmuide overleden
Bart Migom en Emily. Foto: rr

Bart Migom, de 21-jarige student uit Diksmuide is overleden na de aanslag in Zaventem. Dat bevestigt de communicatieverantwoordelijke van hogeschool Howest, Tom Delmotte, die het nieuws van de ouders heeft vernomen.

Bart Migom was een student Entertainment Marketing van de hogeschool Howest in Brugge. 'Maak je geen zorgen. Ik ben goed aangekomen, pa', was het laatste dat zijn vader van hem hoorde, net voor hij zou inchecken in Zaventem. Hij zou dinsdag naar de VS vliegen, naar de staat Georgia, waar zijn vriendin Emily Eisenman woont. Zij getuigde woensdag op CNN.

‘Ik sprak hem voor het laatst aan de telefoon voor hij de trein naar de luchthaven nam. Hij beloofde me te laten weten of hij daar goed was aangekomen. Bart stuurde me nog een berichtje om te zeggen dat hij op de trein zat en ernaar uitkeek om me te zien. Nadien heb ik niets meer van hem vernomen', aldus de 21-jarige Amerikaanse.

Zijn vader had hem nog aan de lijn toen hij al in Zaventem was. 'Hij was goed op de luchthaven aangekomen. Sindsdien gaf hij geen teken van leven meer', vertelde vader Philip Migom woensdag nog aan Het Nieuwsblad. 'Zodra ik van de aanslagen hoorde, ben ik hem als een gek beginnen te bellen. Zijn mama reed naar Brussel, ik zat uren naast de telefoon. Te wachten op dat telefoontje, dat maar niet kwam.'

De ouders van Bart hadden contact opgenomen met de ziekenhuizen in Brussel en gingen woensdag naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. Emily vertelde op de Amerikaanse televisie dat hij nergens op de lijst stond.

Het koppel leerde elkaar vijf maanden geleden kennen in het kuuroord dat Emily samen met haar broers runt in Georgia. ‘De laatste twee dagen zijn de ergste van mijn leven’, zei Emily. 

U kunt het interview met Emily van eerder deze week bekijken: