In Mozambique gevonden brokstukken ‘bijna zeker’ van MH370
Foto: AFP

De twee in Mozambique gevonden brokstukken, die vorige week naar Australië werden gebracht voor onderzoek, zijn ‘bijna zeker’ van de MH370 van Malaysia Airlines. Dat zegt het Australische ministerie van Transport donderdag.

Het ministerie deelde mee dat het onderzoek naar de twee brokstukken afgerond is. ‘De conclusie is dat de brokstukken bijna zeker van de MH370 afkomstig zijn’, zo zei minister van Transport Darren Chester in een mededeling. De brokstukken kwamen volgens hem overeen met de panelen van een Boeing 777 van Malaysia Airlines.

Nog volgens de minister strookt het feit dat het brokstuk gevonden werd aan de Afrikaanse oostkust met de modellen van de Australische onderzoekers. ‘Het bevestigt de validiteit van onze zoekinspanningen ten zuiden van de Indische Oceaan', zo zei Chester nog.

Australië coördineert de zoektocht naar de MH370, die op 8 maart 2014, ruim een uur na het opstijgen vanop de luchthaven van Kuala Lumpur, verdween en vermoedelijk crashte in de zuidelijke Indische Oceaan.