Sven Mary aangevallen omdat hij Abdeslam verdedigt
Foto: BELGA

Sven Mary, de advocaat van Salah Abdeslam, is dinsdag fysiek aangevallen door iemand die hem verweet een terrorist te verdedigen. Dat schrijft Le Soir.

De strafpleiter kon de aanvaller zelf overmeesteren. 'Ik heb mijn kantoor moeten afsluiten om de veiligheid van mijn medewerkers te verzekeren', liet Mary weten aan Le Soir.

De topadvocaat kreeg al honderden haatmails sinds bekend raakte dat hij Abdeslam verdedigt, maar heeft niet om politiebescherming gevraagd. Mary verklaarde woensdag nog dat hij misschien nooit de verdediging van Salah Abdeslam op zich had genomen als hij op de hoogte was geweest dat er aanslagen zouden worden gepleegd.

Salah Abdeslam is zaterdag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Advocaat Mary heeft zijn cliënt maandag een bezoek gebracht in de gevangenis van Brugge.

Donderdag moet Salah Abdeslam in Brussel voor de raadkamer verschijnen. Die zal dan beslissen of de man aangehouden blijft. Zijn advocaat gaf al aan dat hij de vrijlating niet zal vragen.