‘Geen enkel slachtoffer al met zekerheid geïdentificeerd’
Foto: Photo News

Er is nog geen enkel dodelijk slachtoffer van de aanslagen van dinsdag in Brussel met honderd procent zekerheid geïdentificeerd. Dat zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket, woensdagavond in ‘Aanslagen België: Het Grote Debat van VTM NIEUWS. ‘De prioriteit gaat nu uit naar de overlevenden, het verzorgen van de gewonden. Er loopt ook nog een onderzoek op de plaatsen van de ontploffingen’, zei Van Wymersch.

‘Het identificatieteam doet er alles aan om zo snel mogelijk uitsluitsel te geven. Maar als je aan mensen moet zeggen dat een geliefde overleden is, dan moet je daar ook echt zeker van zijn’, gaat Van Wymersch verder. ‘En dat kan enkel op basis van wetenschappelijk bewijs.’

Ondertussen zijn al vier slachtoffers gekend, maar hun lichamen zijn dus nog niet geïdentificeerd. Dat maakt dat heel wat mensen in onzekerheid blijven leven, anderhalve dag na de aanslagen. ‘We doen er alles aan om die mensen zo goed mogelijk op te vangen. We kunnen misschien nog geen antwoorden geven, maar ze wel begeleiden’, zegt Van Wymersch.