Alle slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem zijn intussen geïdentificeerd. Volgens het federaal parket gaat het om 17 Belgen en 15 buitenlanders. Dit is het profiel van 31 slachtoffers die vorige week dinsdag het leven lieten. Over één persoon kregen we nog geen informatie.
GESTORVEN BIJ AANSLAG OP BRUSSELS AIRPORT
Adelma Tapia Ruiz uit Peru wilde met haar gezin vanuit Brussel naar de VS vliegen. Ze woonde met haar Belgische echtgenoot in Tubize. Haar man en twee kinderen overleefden de aanslag in de vertrekhal, zij niet.
Bart Migom (21) uit Diksmuide zou vanuit Zaventem naar de VS vliegen om zijn Amerikaanse vriendin Emily te gaan bezoeken die in de staat Georgia woont. Hij was aan het inchecken aan de balie van American Airlines toen de bommen afgingen. Zijn ouders lieten aan Howest, de hogeschool van hun zoon, weten dat hij overleden is.
De Nederlandse broer en zus Alexander en Sascha Pinczowski zouden vanop Zaventem naar de Verenigde Staten reizen. 'We hebben meer vrees dan hoop', lieten hun ouders, Ed en Marjan Pinczowski, die in Lanaken wonen kort na de aanslagen nog weten. En de autoriteiten hebben nu aan de ouders laten weten dat de namen van hun kinderen niet op de lijst van overlevenden voorkomen. 'Dit komt heel hard aan, maar de onzekerheid is nu weg', zegt Lanakens burgemeester Marino Keulen. 'We hebben de ouders onmiddellijk onze hulp aangeboden.'
Een derde Nederlands slachtoffer is Elita Weah (41) uit Deventer. Zij zou vanuit Zaventem naar de VS vliegen, voor de begrafenis van een familielid. Ze belde nog met haar broer toen ze in de rij stond om in te checken in Zaventem, zo vertelt haar familie in de Nederlandse pers. Bert Koenders, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, meldde de vrijdag na de aanslagen dat ze overleden is.
Jennifer Scintu-Waetzmann (29) uit het Duitse Aken was samen met haar partner Lars (30) op Brussels Airport toen de bommen ontploften. Het koppel was pas vorig jaar getrouwd en zou de eerste huwelijksverjaardag in de VS vieren. Haar man ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis.
Oud-diplomaat André Adam stond samen met zijn vrouw te wachten in de vertrekhal in Zaventem om naar Miami te vliegen. De man uit Koekelberg overleefde de aanslagen niet. Zijn vrouw Danielle was aanvankelijk vermist, maar zij werd gewond teruggevonden in een ziekenhuis.
Justin en Stephanie Shults, een Amerikaans koppel dat in Brussel woont, waren vermist nadat ze Stephanies moeder hebben afgezet in de vertrekhal in Brussels Airport. De moeder van Stephanie is ongedeerd, Justin heeft de aanslagen niet overleefd. Dat laat zijn broer zaterdagavond weten. De werkgever van Stephanie heeft gezegd dat zij het ook niet overleefde.
Fabienne Vansteenkiste werkte op de luchthaven. Ze had net haar shift bij bagageafhandelaar Aviapartner beëindigd toen de twee bommen ontploften. Collega's meldden dat ze de aanslag niet overleefde, haar familie echtgenoot bevestigde het trieste nieuws.
Berit Viktorsson (64) zou een vlucht van Zaventem naar Zweden nemen. De Zweedse ambassadrice in Parijs meldde op Twitter de dood van twee Zweden, Viktorsson zou volgens Belga een van die twee zijn.
De Chinese ambassade in België bevestigde de dood van een landgenoot. Het zou volgens verscheidene media gaan om Frank Deng ofte Deng Jingquan, een jonge Chinese ondernemer. Na zijn studies werkte hij twee jaar in Indonesië, daarna startte hij een internetbedrijfje. Hij wilde vorige week dinsdag naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana reizen.
Nic Coopman, een Belg die voor een Amerikaans bedrijf werkte, overleefde de aanslagen in de vertrekhal van Zaventem niet. De ceo van Wenger Manufacturing bevestigde het overlijden van Coopman in een interview met The New York Times. De collega's van Coopman noemen hem 'professioneel, onverstoorbaar en bescheiden'.
Rosario Valcke (56) uit Zaventem werd dinsdag geïdentificeerd als het laatste slachtoffer van de aanslag op de luchthaven. De man overnachtte er al enkele maanden nadat hij in december zijn job was kwijtgeraakt. 'Ik kan dit niet geloven. Ik hoop nog steeds dat hij straks aanschuift voor de koffie,' zegt zijn moeder Nicole Hamel (79) in Het Nieuwsblad.
Gail Minglana Martinez (41) uit Texas, die getrouwd was met een luchtmachtofficier van de Verenigde Staten, is onder de dodelijke slachtoffers van de aanslagen in Brussel. De vrouw haar echtgenoot, Kato Martinez, luitenant-kolonel bij de luchtmacht, was actief op de Navo-basis in het Nederlands-Limburgse Brunssum. Zowel de man als hun vier kinderen raakten ook gewond bij de aanslagen.
GESTORVEN BIJ AANSLAG OP METRO MAALBEEK
Olivier Delespesse vertrok dinsdag zoals iedere dag met de metro naar het werk, de Waals-Brusselse Gemeenschap, waar hij bediende was bij het centrum voor leerlingenbegeleiding. Zijn familie liet aan zijn werkgever weten dat hij overleden is.
Léopold Hecht (19) was met de metro op weg naar de universiteit Saint-Louis in Brussel, waar hij rechten studeerde. Hij werd door zijn familie gevonden in een ziekenhuis, maar bezweek er aan zijn verwondingen.
David Dixon (53), een Brit uit Hartlepool die al 10 jaar in Brussel woont, was volgens The Daily Mail met de metro op weg naar zijn werk toen de bom ontplofte. 'Ik sms'te hem nog of hij oké was na de explosies op Zaventem', zegt zijn tante. 'Hij antwoordde van wel. Daarna moet hij de metro hebben genomen.' De Britse autoriteiten bevestigden dat de man overleden is tijdens de aanslagen in het metrostation.
Patricia Rizzo is een Italiaanse die voor de EU werkt en in Brussel woont. Ze passeerde elke dag langs Maalbeek om naar het werk te gaan. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken zei dat Patricia overleden was, een bericht dat later bevestigd werd door een familielid op Facebook: 'Helaas is Patricia niet meer onder ons. Pat... Ik mis je... Wij missen je...'
Loubna Lafkiri, turnlerares, was rond het moment van de aanslag in metrostation Maalbeek. Ze is nooit komen opdagen op school. Haar familie contacteerde alle ziekenhuizen, maar had geen enkel aanknopingspunt. Enkele dagen na de aanslag tweette Brussels parlementslid Khadija Zamouri: 'Haar kinderen hebben lang gewacht maar mama #LoubnaLafkiri komt niet terug.'
Lauriane Visart (27) bevond zich aan het metrostation Maalbeek toen de bom afging. Haar vader, Michel Visart, is een economiejournalist bij de Franstalige omroep RTBF. Hij en zijn vrouw moesten tot vrijdagavond wachten voordat ze de bevestiging kregen dat hun dochter bij de slachtoffers was.
Ook Aline Bastin (29) uit Bassenge was in de metro toen de bom explodeerde. Volgens persagentschap Belga heeft ze de aanslag niet overleefd.
Sabrina Fazal uit Ottignies, moeder van een zoontje van anderhalf, nam die dinsdag de bus van Waver naar station Delta in Brussel. Vandaar ging ze met de metro pakken naar halte Kruidtuin, om er naar de hogeschool te gaan waar ze verpleegkunde volgt. Om in Kruidtuin te geraken moest ze via station Maalbeek. Haar partner bevestigde haar dood.
Johanna Atlegrim (30) zat volgens haar familie wellicht in de metro op het moment van de aanslag. De Zweedse ambassadrice in Parijs meldde op Twitter dat er twee Zweden omgekomen waren bij de aanslagen. De illustratrice Atlegrim, die aan La Cambre studeerde, is volgens Belga één van die twee.
Raghavendran Ganesan (31), een Indiër die bij Proximus werkt in opdracht van het bedrijf Infosys, woonde al vier jaar in ons land. 'Elke dag neemt hij om 9 uur de metro aan het station Merode om naar zijn werk te gaan', zei zijn broer Chandrasekar vanuit Duitsland. 'Hij is nooit op zijn werk aangekomen.' De Indiase regering en zijn werkgever hebben zijn dood bevestigd.
Yves Cibuabua, een jonge vader van 2 dochters, overleefde de aanslag op de metro niet. Dat heeft zijn broer aan The New York Times gezegd. Volgens zijn vriend David Cuambo nam hij die dinsdag de metro om naar school te gaan.
Johan Van Steen (58) was Adviseur Generaal bij de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. Hij is overleden in het metrostation van Maalbeek. In zijn overlijdensbericht schrijft de familie: 'Ons hart gaat uit naar alle slachtoffers van blind geweld en hun naasten. Wij zijn dankbaar voor alle steun en verbondenheid die we ervaren in deze dagen'.
Musicologe Mélanie Defize (29) uit Nandrin kwam om bij de aanslag op het metrostation. Ze was onderweg naar haar werk bij Cypres Records, een platenlabel in Brussel. Haar baas Cédric Hustinx zegt in La Meuse dat ze gespecialiseerd was in barokmuziek uit de 17de eeuw. ‘Ze was gepassioneerd door haar beroep. Haar lach zal ik nooit vergeten.’
Gilles Laurent, (46) een geluidstechnicus uit Namen, was dinsdag in Brussel voor de afwerking van La terre abandonnée, een documentaire over Tomioka, een dorpje op een steenworp van Fukushima. De man werd geboren in Bouillon, maar had een fascinatie voor Japan. Hij laat een vrouw en twee dochtertjes na.
Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Poolse non-profit organisatie in Brussel, SOS Brussel, hebben Pools slachtoffer Janina Panasewicz (61) geïdentificeerd. Haar begrafenis zal vrijdag plaatsvinden in Brussel, meldt SOS Brussel.
Volgens de Brusselse krant La Dernière Heure was Marie Lecaille (69) vorige week dinsdag uit het Namense Couvin onderweg naar een hobbycursus. De vrouw is weduwe en grootmoeder van twee tieners. Ook zij stierf in metrostation Maalbeek.
Adeoba Moyo uit Nigeria werd op de website van Nigerian Monitor dood verklaard. De hashtag #AdeobaMoyo werd massaal gedeeld op Twitter. Moyo zou rond de 62 jaar zijn.