Luchthaven Oostende verteert drukke ochtendspits
Foto: dji

De luchthaven Oostende-Brugge heeft er een drukke ochtendspits opzitten. Dat komt omdat Jetairfly vluchten heeft omgeleid naar Oostende na de aanslagen dinsdag in Brussel. “Maar alles is ontzettend goed verlopen, dankzij de inzet van veel vrijwilligers”, aldus hoofd communicatie Hans Vanhaelemeesch.

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly besliste in de nasleep van de aanslagen in Zaventem om alle vertrekkende en aankomende vluchten zeker al tot zondag om te leiden via de regionale luchthavens van Charleroi en Oostende. Vooral in Oostende was het extra druk. “Er zijn op dit moment al vijf uitgaande vluchten geweest. Dat is allemaal goed verlopen. De reizigers waren zoals gevraagd mooi op tijd”, aldus Vanhaelemeesch.

Er zijn heel wat vrijwilligers, zowel van de luchtvaartmaatschappij als van de afhandelaar in Brussel, komen opdagen, en ook de luchthaven zelf schakelde heel wat mensen in om alles in goede banen te leiden. “We zijn erg gefocust op onze job, en dat wordt duidelijk door de reizigers geapprecieerd”, aldus Vanhaelemeesch.

Oostende heeft niet genoeg parking, en daarom is er een randparking in Middelkerke ingeschakeld. Er is een shuttledienst opgezet tussen die parking en de luchthaven. “Alles lukt goed, we krijgen amper annuleringen binnen. De vragen die we krijgen zijn eerder van praktische aard. We zijn nu goed voorbereid voor de komende vijf dagen. Woensdag was het heel druk, maar dat zal ook de komende dagen zo zijn”, besluit Vanhaelemeesch.

Er hebben ook ongeveer 200 passagiers van Brussels Airlines in Oostende overnacht. Zij worden door de maatschappij op de hoogte gehouden over het vervolg van hun reis.