Banken nemen extra veiligheidsmaatregelen in Brussel
Foto: AFP

KBC sluit morgen zijn hoofdkantoor in Brussel, ING België voorziet een minimumbezetting. Bij lokale kantoren in Brussel en Vlaams-Brabant moeten klanten zich aanmelden.

Ook de grootbanken nemen volop maatregelen om hun personeel tegen de terreurdreiging te beschermen. KBC heeft beslist om zijn hoofdkantoor in de Havenlaan morgen te sluiten. Het personeel wordt aangeraden om morgen via internet thuis te werken. ‘De helft van ons personeel komt met het openbaar vervoer. Aangezien we verwachten dat dit ook morgen nog zwaar ontregeld zal zijn, hebben we besloten om morgen het hoofdkantoor te sluiten’, aldus Viviane Huybrecht.

Bij ING België laat men het personeel vrij. ‘Ook wij hebben iedereen aangeraden om morgen van thuis uit te werken. Wij voorzien morgen een minimumbezetting, nodig om alles vlot te laten draaien. Maar ook andere mensen die willen naar hier willen komen, mogen dat’, zegt woordvoerster Vanessa Zwaelens. ‘Wij verwachten echter dat veel mensen ons advies om van thuis uit te werken gaan opvolgen.’

Ook in het kantorennet van beide grootbanken worden morgen extra veiligheidsmaatregelen genomen. Klanten kunnen de bankkantoren in Brussel en Vlaams-Brabant enkel bezoeken als ze zich aan de deur vooraf aanmelden. ‘De kantoren zijn open en zullen klanten ontvangen, maar met een zogeheten ‘gesloten-deur-politiek’, bevestigt Vanessa Zwaelens. ‘Diezelfde maatregel hebben wij genomen toen het dreigingsniveau vorige keer werd opgetrokken naar niveau vier.’ Zowel KBC als ING België zullen de veiligheidsmaatregelen van dag tot dag evalueren.