Politie verspreidt opsporingsbericht gezochte dader
De twee mannen in zwarte klederdacht links zouden hun bompakket tot ontploffing gebracht hebben. De derde man in witte jas rechts, zou zijn bompakket achtergelaten hebben en wordt nog gezocht. Foto: *
Op een foto die uitgelekt is, zijn de drie vermoedelijke daders te zien van de aanslag op Zaventem. De twee mannen links op de foto zouden zichzelf opgeblazen hebben, de man in de witte jas rechts liet zijn bompakket wellicht achter en wordt nog gezocht.

In de media lekte vanmiddag een foto uit die eigenlijk enkel bedoeld was voor intern gebruik bij de politiediensten. Het beeld is afkomstig van een veiligheidscamera in de inkomhal van de luchthaven. 

Op het beeld zijn de drie vermoedelijke daders van de aanslag op Zaventem te zien. De drie kwamen tegelijkertijd de luchthaven binnen. Alledrie duwden ze een trolley voort waarop tassen stonden die vermoedelijk gevuld waren met explosieven.

Eén vermoedelijke dader wordt opgespoord

De twee mannen met donker haar in zwarte klederdracht links op de foto zouden omgekomen zijn toen ze hun bompakket tot ontploffing brachten. Het karretje van de derde man, in de witte jas, zou niet ontploft zijn. Hij wordt nu met man en macht opgespoord. 

Ondertussen verspreidde de politie ook een opsporingsbericht voor de man. 'De politie en het gerecht willen deze persoon identificeren die te zien is op de foto. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016', klinkt het daarin. Mensen die de man herkennen, kunnen contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of op het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu.

Het derde bompakket werd later door ontruimingsdienst Dovo gecontroleerd tot ontploffing gebracht.