Brusselse hotels stellen gratis kamers ter beschikking
Foto: Photo News

De Brusselse hotels stellen dinsdagavond gratis hun kamers ter beschikking voor de door de aanslagen in Brussel getroffen personen en hun families, dat laat de Brussels Hotels Association weten. Daarnaast wordt er een infonummer beschikbaar gesteld voor mensen die zoeken naar een onderkomen voor dinsdagnacht en rijden taxi’s gratis.

De Brusselse hotels zetten twee initiatieven op poten om de crisissituatie in Brussel te verlichten. In de eerste plaats bieden ze in overleg met de autoriteiten gratis kamers aan waarin de getroffen personen en hun families kunnen verblijven.

Daarnaast heeft de Brussels Hotels Association (BHA) samen het BECI, de Brusselse Kamer van Koophandel, het infonummer 02 648 50 02 in werking gesteld. “Op die manier kunnen we alle vragen beantwoorden en de mensen die vanavond een onderdak zoeken, zo goed mogelijk helpen aan de hand van een inventaris”, zegt de woordvoerder van de BHA.

Dinsdag hebben de taxi’s lange tijd gratis gereden in de hoofdstad om de gestrande pendelaars toch de kans tegen om Brussel te verlaten.