Voorzitter Moslimexecutieve: ‘Niet toegeven aan poging tot destabilisering’
Salah Echallaoui Foto: BELGA

Salah Echallaoui, de nieuwe voorzitter van de Moslimexectieve, veroordeelt de aanslagen in Zaventem en Brussel zonder enig voorbehoud. Het orgaan heeft in een communiqué zijn verontwaardiging over het geweld tot uitdrukking gebracht, en zijn deelneming overgebracht aan de slachtoffers en hun dierbaren.

‘Hier zijn geen woorden voor’, zegt Echallaoui. ‘We doen een oproep aan de burgers van alle culturen om niet toe te geven aan deze poging tot destabilisering van de samenleving’.

Echallaoui vreest dat de aanslagen de pogingen om tot een harmonieuze samenleving te komen, zullen bemoeilijken. ‘We roepen iedereen op om solidaire te zijn en te blijven strijden tegen deze vormen van extremisme’.

De vrees bestaat dat de moslimgemeenschap door de aanslagen geviseerd zal worden. Dat beseft Echallaoui ook. ‘De moslims worden ook getroffen door deze wandaden. Maar we rekenen erop dat er voldoende wijsheid zal zijn bij de bevolking om geen amalgaam te maken. Dat is juist wat de terroristen willen: het ene deel van de samenleving opzetten tegen het andere. We wensen dat alle geledingen van de samenleving nu samen het verdriet delen over deze gebeurtenissen. Net in deze periode zijn veel initiatieven genomen om de polarisering tegen te gaan. Daar moeten we mee doorgaan’.