VUB rest van de week gesloten: alle lessen geschorst
Foto: VUB

Alle studenten en personeelsleden op campus Etterbeek werd vandaag gevraagd om binnen te blijven of om meteen naar binnen te gaan. Er was een concrete dreiging, meldde de VUB. De VUB heeft nu beslist om deze week alle lessen te schorsen. Studenten en professoren van de ULB werden eerder ook geëvacueerd.

'Omdat er een veiligheidsrisico is met betrekking tot de kazernes aan de Generaal Jacqueslaan, schorst de VUB deze week alle lessen.' Dat staat te lezen op de website van de universiteit. 'De personeelsleden blijven de rest van de week van thuis uit werken, en het restaurant en de bibliotheek blijven gesloten. Verder worden deze week ook alle evenementen geschorst.'

Eerder werd aan alle studenten en personeelsleden op campus Etterbeek gevraagd om binnen te blijven of om meteen naar binnen te gaan. ‘We werden door de veiligheidsdiensten gevraagd om alle studenten op te roepen binnen te blijven’, meldt de VUB. Hoe concreet de situatie was, was momenteel niet erg duidelijk.

De ontmijningsdienst Dovo kwam een uur later ter plaatse. De ontploffing die enige tijd later te horen was, was een gecontroleerde actie van de ontmijningsdienst. 

Ontruiming

Verschillende andere hogescholen en universiteiten in Brussel hebben na de aanslagen beslist alle lessen en activiteiten dinsdag te schrappen. Dat is zo voor de Erasmushogeschool en de Franstalige katholieke universiteit UCL. Aan de Brusselse campus van de KU Leuven, niet ver van het Centraal Station, zijn de lessen geschorst.

Ook op andere plaatsen in Brussel ontstond vandaag paniek. Zo was er een bomalarm aan het Sint-Pieter ziekenhuis in Brussel. Dat heeft de politiezone Brussel-Elsene dinsdag meegedeeld.