Cara Delevingne maakt uitzondering voor Chanel
Foto: chanel

De Britse Cara Delevingne kondigde vorige zomer aan dat haar modellencarrière voorbij is omdat ze meer wil acteren. Nu maakt de blondine toch een uitzondering voor het Franse modehuis Chanel: ze poseert in de nieuwste brillencampagne van het luxemerk.

Karl Lagerfeld heeft een boon voor Cara Delevingne en omgekeerd. Dat resulteert in een nieuwe samenwerking, ondanks het feit dat het model recent een punt zette achter haar modellencarrière. In de nieuwste brillencampagne van het merk pronkt ze met luxemonturen op haar neus.

Of deze opdracht voor Delevingne een comeback in modeland betekent, valt te betwijfelen. Het topmodel zei in de zomer van 2015 dat ze de industrie degoutant vindt. ‘Ik ben behoorlijk feministisch en ik word hier misselijk van. Het is vreselijk en degoutant’, zei ze in een interview met het Britse dagblad The Times.

‘Je begint als heel jong meisje en je wordt onderworpen aan, wel... niet zulke fraaie dingen. Ik denk dat je seksuele intimidatie in elke industrie vindt, maar in de modellenwereld is het nog erger. Er zijn mannelijke fotografen die alleen doen wat ze doen omwille van de meisjes.’