Nederlander wint seizoensopener BK motorcross in Moerbeke-Waas
Foto: BELGA

Jeffrey Herlings (KTM) heeft zondag in Moerbeke-Waas de openingsmanche van het Belgische kampioenschap motorcross voor inters gewonnen. De 21-jarige Nederlander kwam in de drie manches als eerste over de streep, telkens voor de Duitser Max Nagl (HVA) en Brent Van Doninck (Yamaha).

Herlings, leider in het wereldkampioenschap MX2, had in afwezigheid van de Belgische toppers (Van Horebeek, Strijbos, Desalle en De Dycker) geen moeite om de drie manches naar zijn hand te zetten. Ook MX1-rijder Nagl en Van Doninck konden geen weerstand bieden tegen de Nederlander, die zich de eerste leider van het BK motorcross voor inters mag noemen. Herlings kan terugkijken op een geslaagde voorbereiding op de derde manche van het wereldkampioenschap MX2 in het Nederlandse Valkenburg. In eigen land gaat hij op paasmaandag (28 maart) op zoek naar zijn derde opeenvolgende zege.

Nadat de eerste manche van het Belgisch kampioenschap zijspannen op 6 maart in Genk wegens het regenweer was afgelast, konden de zijspannen om “organisatorische redenen” ook niet starten in Moerbeke-Waas.