Twintiger vermist nadat bootje kapseist
Archiefbeeld van de Samber. Foto: rr

Een Nederlandse twintiger is als vermist opgegeven zondag rond 17.00 uur, nadat het bootje waarmee hij met een vriend op de Samber aan het vaarde, was gekapseisd. Dat gebeurde ter hoogte van de sluis van Auvelais, bij Sambreville in de provincie Namen. De brandweer was omstreeks 20.00 uur nog op zoek naar de twintiger. Zijn vriend, ook een Nederlandse twintiger, kon wel uit het water raken.

“Drie mannen, een vijftiger en twee twintigers, bevonden zich op een boot die aangemeerd lag. Op een moment beslisten de twee jongeren een boottochtje te maken op de Samber aan boord van een gemotoriseerd bootje in polyester. Ze kregen echter motorpanne en de boot begon te kapseizen”, aldus brandweercommandant Marc Gilbert. Die wees erop dat er veel deining was in het water door de nabijheid van een sluis.

De twee mannen vielen in het water. De ene kon uit het water raken, maar zag zijn vriend onder gaan. Drie uur later was die nog altijd niet teruggevonden. Ook een politiehelikopter kon de twintiger niet lokaliseren. Volgens de brandweercommandant bedroeg de watertemperatuur tussen 0 en 5 graden. De twintiger die uit het water raakte, is naar het ziekenhuis overgebracht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in