De federale wegpolitie heeft zaterdagavond een kilometerslange klopjacht gehouden op een voertuig waarvan de bestuurder bij een alcoholcontrole op de E313 in Diepenbeek op de vlucht sloeg. De dolle rit eindigde op de Nachtegaalstraat in Zepperen bij Sint-Truiden. De politie kon de 31-jarige Serviër in de boeien slaan. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die de verdachte heeft aangehouden.

De wegpolitie had zaterdagavond op de E313 ter hoogte van Diepenbeek een controledispositief opgesteld. Toen agenten een van de voertuigen wilden controleren, duwde de chauffeur van een wagen het gaspedaal in. Het voertuig stoof weg richting Luik. Een vijftal politievoertuigen zette de achtervolging in. De verdachte verliet in Luik de E313 in de hoop zijn achtervolgers af te schudden, maar dat lukte niet. Hij reed opnieuw de E313 richting Hasselt op. Tijdens de achtervolging werden er snelheden tot 240 kilometer per uur gehaald en beging de verdachte allerlei overtredingen.

Op de Nachtegaalstraat kwam het vluchtende voertuig tot stilstand. De inzittende liep weg, waarna de politie in de buurt de klopjacht verder zette. De helikopter van de federale politie zette een warmtecamera in waardoor de verdachte ontdekt werd. Hij zat verscholen in de berm van de Expresweg.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in