Judoka’s Lise Luyckfasseel (-63 kg) en Adlan Katchikaev (-66 kg) hebben zondag op de Europacup in Sarajevo brons veroverd. Evelien Cappaert (-52 kg) moest genoegen nemen met een vijfde plaats.

De 23-jarige Luyckfasseel werd naar de herkansingen verwezen toen ze in de tweede ronde met yuko verloor van de Turkse Ummuhan Kabak, die uiteindelijk het zilver zou veroveren. In die herkansingen won de Vlaams-Brabantse eerst op strafpunten van de Italiaanse Giorgia Dalla Corte en vervolgens met ippon van de Kroatische Buga Kovac. In de kamp om het brons versloeg Luyckfasseel de Turkse Seyma Ozerler met yuko.

Brons na ippon

Katchikaev (22) pakte vorig jaar zilver in Sarajevo, maar moest nu vrede nemen met brons. Hij won zijn eerste gevecht van de dag met ippon van de Turk Ugur Sarikaya. Daarna nam hij de Hongaar Laszlo Burjan te grazen door een waza-ari te laten optekenen. In de halve finale was hij niet opgewassen tegen de Turk Bilal Ciloglu, die met ippon aan het langste eind trok. In de kamp om het brons tegen thuiskamper Nikola Boljanovic maakte onze landgenoot het met ippon af.

Cappaert (21) kreeg in haar kamp om het brons tegen de Française Marie Orsini na 3:24 een vierde strafpunt en verloor zo met ippon.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in