Op de bus met Erasmusstudenten die in Spanje bij een zwaar verkeersongeval was betrokken, zaten ook 2 Belgen. Een van hen is lichtgewond geraakt, de andere is ongedeerd. Dat bevestigt woordvoerder José de Pierpont van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken zondagmiddag aan Belga. De twee zijn intussen opnieuw in Barcelona.

Bij het busongeval in de omgeving van Tarragona kwamen dertien studenten om het leven. Een dertigtal mensen in de reizigersbus raakte zwaargewond, dertien anderen kwamen er met lichtere verwondingen vanaf.

De bus was kort voor de dageraad met 57 mensen aan boord op een snelweg op de tegenoverliggende rijbaan geraakt, tegen een ander voertuig geknald en dan gekanteld. Alles wijst erop dat een menselijke fout van de buschauffeur de oorzaak van het ongeluk is geweest, aldus de Catalaanse minister.

In de bus bevonden zich Erasmusstudenten, ingeschreven aan de universiteit van Barcelona, die naar de opening van het volksfeest ‘Las Fallas’ in Valencia waren geweest. Het ongeval deed zich voor op de terugreis naar Barcelona. De organisatoren van de uitstap hadden volgens de Catalaanse zender TV3 in totaal vijf bussen gecharterd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in