Julien Vermote geopereerd aan linkerknie
Foto: Photo News

Julien Vermote is zaterdagnacht na zijn valpartij in Milaan-Sanremo (Ita/WorldTour) geopereerd aan zijn linkerknie in het Heilig-Hartziekenhuis in Roeselare. De operatie was nodig om de diepe wonde in zijn knie te reinigen en dicht te maken. Dat meldt het WorldTour-team Etixx-Quick Step zondag.

De 26-jarige Vermote, die La Primavera niet kon uitrijden, verblijft momenteel thuis en keert maandag terug naar het ziekenhuis voor een controle. Hij zal enkele dagen rusten om vervolgens de training te hervatten. Wanneer Vermote zijn rentree maakt, wordt de komende dagen beslist.

“Ik zou graag de medische staf van de koers, het ziekenhuis van Sanremo, mijn team dat meteen de operatie plande en dokter Vuylsteke bedanken voor hun professionalisme en tijd”, aldus Vermote. “Ik had gisteren pech, ik kwam twee keer ten val. De eerste keer gebeurde dat voor de Capi, maar ik slaagde erin terug te keren in het peloton. De tweede keer viel ik tussen de Capo Berta en de Cipressa. Ik lag op de grond voor ik het goed en wel besefte. Meteen voelde ik dat er iets scheelde en dat ik moest stoppen. Nu wil ik herstellen en zo snel als mogelijk terugkeren op de fiets.”