Tim Howard verlaat Everton na tien jaar voor MLS
Foto: AP

Doelman Tim Howard trekt op het einde van het seizoen in de Engelse Premier League de deur achter zich toe bij Everton. De 37-jarige Amerikaanse international verlaat “The Toffees” na tien jaar en gaat vanaf 4 juli aan de slag bij Colorado Rapids in de Amerikaanse MLS. Dat maakten beide clubs zondag bekend op hun website.

Howard startte zijn carrière in Amerika bij de New York/New Jersey Metrostars, het huidige New York Red Bulls. In 2002 werd hij uitgeroepen tot Doelman van het Jaar in de MLS, waarop Manchester United hem in 2003 naar Europa haalde. Sinds 2006 stond hij 412 wedstrijden onder de lat bij Everton, waar hij nog tot het einde van dit seizoen een ploegmaat is van Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Mirallas.

Howard behoort sinds 2002 tot de Amerikaanse nationale voetbalselectie en verzamelde 106 caps. De doelman gooide hoge ogen op het WK voetbal van Brazilië in 2014, waar hij het de Rode Duivels in de achtste finales met enkele geweldige reddingen knap lastig maakte. België plaatste zich ondanks de zestien saves van Howard na verlengingen (2-1) voor de kwartfinales.