Kernkabinet probeert vast te leggen hoe groot de inspanning is
Foto: BELGA

Het kernkabinet zit zondag sinds 15 uur opnieuw bijeen. De topministers proberen het nog steeds eens te worden over hoe groot de inspanning zal zijn om de begroting 2016 op het goede spoor te houden. Dat was ook zaterdag reeds het geval. Uit verschillende hoeken klinkt het dat de kans klein is dat er snel vooruitgang te verwachten is.

Sinds het monitoringcomité op 8 maart de inspanning om de begroting 2016 op koers te houden vastlegde op 2,2 miljard euro is het nog steeds niet duidelijk waar de regering nu precies naar toe wil.

Het bedrag zakte volgens sommigen door een aantal correcties en het effectief uitvoeren van een aantal maatregelen die vooralsnog niets opbrengen tot 1,4 miljard euro, een cijfer dat Didier Reynders (MR) zaterdagvoormiddag nog in de mond nam. Kris Peeters (CD&V) schoof echter het cijfer van 2,3 miljard naar voren. Naar verluidt vordert men lijn per lijn.

Woensdag reizen zowel premier Charles Michel als minister van Financiën Johan Van Overtveldt naar China, maar er wordt sinds enkele dagen benadrukt dat dit niet de deadline is om de begrotingscontrole rond te krijgen. Officieel heeft België nog tot eind april om Europa het begrotingsrapport te overhandigen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in