14.000 mensen trekken door Brussel in De Grote Parade
Foto: Photo News

De Grote Parade van Burgerbewegingen Hart Boven Hard en Tout Autre Chose heeft zondag 14.000 mensen op de been gebracht. De massa volk en tientallen organisaties hebben zondag de omgeving van het Brusselse Kanaal ingepalmd. Er was veel aandacht voor vluchtelingen, het gat in de begroting en het huidige regeringsbeleid dat geen alternatieven aanbiedt.

Met een opkomst van 14.000 mensen was de tweede Grote Parade opnieuw een groot succes, al overtrof het niet de opkomst van de eerste Grote Parade een jaar geleden. Toen namen 20.000 mense deel aan de optocht.

De kop van de Grote Parade werd ingenomen door organisaties die begaan zijn met vluchtelingen, een bewuste keuze van de organisatie. “Wij vragen in de eerste plaats voor hen een menswaardige opvang”, zegt Wouter Hillaert van Hart Boven Hard. “Door geld aan Turkije te geven gaan we het probleem niet oplossen. Investeren in nieuwe Belgen kan ook een verschil in inkomsten genereren. Bijvoorbeeld door vluchtelingen die een hoge opleiding hebben gevolgd in hun eigen land sneller een kans te geven in de samenleving.”

Onder meer 11.11.11, Greenpeace, Oxfam-Wereldwinkels, Bond Beter Leefmilieu, Samenlevingsopbouw, de vakbonden, Femma, OKRA, de koepels van kunstorganisaties en cultuurcentra, Netwerk tegen Armoede en Netwerk Bewust Verbruiken stapten mee in de Parade.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in