Gianluigi Buffon verbetert illuster Serie A-record
Foto: REUTERS
Juventus-doelman Gianluigi Buffon (38) heeft zondag tijdens de competitiewedstrijd Torino-Juventus (1-4) een Serie A-record verbeterd. De Italiaanse international hield zijn netten schoon gedurende 974 minuten, tot hij in de derby in de 48e minuut door Andrea Belotti met een elfmeter geklopt werd. Het vorige record dateerde van het seizoen 1993-94, destijds bleef AC Milan-doelman Sebastiano Rossi 929 minuten ongeslagen.

Voor Buffon was het zondag voldoende tegen Torino vier minuten geen goal te slikken om het Serie A-record in handen te krijgen. Vorige week verzekerde de ervaren doelman zich al van het clubrecord van Dino Zoff, die in het seizoen 1972-73 903 minuten lang ongeslagen bleef.

Buffon hield meer dan 10 wedstrijden zijn netten schoon. Voor de penaltytreffer van Belotti incasseerde hij voor het laatst een doelpunt in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Sampdoria op 10 januari.

In de Serie A staat Juventus, op zoek naar een vijfde landstitel op rij, na 30 speeldagen aan de leiding. De Oude Dame telt zes punten voorsprong op Napoli, dat later op de avond nog Genoa ontvangt.