Gentenaar Jens Almey wint Europa Cup-finale voor shorttrackers
Foto: mvh

Jens Almey heeft bij de oudste junioren de Europa Cup-finale voor de shorttrackers in Boedapest gewonnen. Almey maakte zondag het werk af dat hij de voorgaande dagen was begonnen.

De 19-jarige schaatser uit Gent zegevierde op de 1000 meter. Vrijdag en zaterdag was de voor een shorttracker opmerkelijke lange Almey al de snelste en de slimste geweest op de 1500m en 500m.

Op de slotdag won Stijn Desmet de B-finale van de 1000m. In het algemeen eindklassement wordt Almey gevolgd door de Turk Firat Yardimci en de Let Roberts Zvejnieks. Ward Pétré werd vierde, Desmet vijfde.

Met Almey, Demet, Pétré en Rino Vanhooren alsmede senior Gert-Jan Goeminne (20) heeft bondscoach Pieter Gysel kandidaten voor een aflossingsploeg op de Olympische Winterspelen. In 2018 zijn de huidige tieners nog steeds jong, maar kunnen ze de nodige olympische ervaring opdoen.

In Boedapest ontbrak Hanne Desmet, momenteel de enige Belgische shorttracker bij de oudere junioren. Maar in de jongere categorie is Evelien van Kerckvoorde (15) aan een onweerstaanbare opmars bezig. De clubgenote van Almey bij shorttrackclub Kristallijn won in de Hongaarse hoofdstad op de afsluitende 1000m na (tweede) al haar races.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in