Alonso na horrorcrash:
Fernando Alonso Foto: McLaren F1 team
Fernando Alonso beleefde een grote crash tijdens de GP van Australië. Hij kwam in contact met Esteban Gutierrez in een poging om de Haas F1-bolide voorbij te gaan.

Fernando Alonso is er met de schrik vanaf gekomen na een erg zware crash tijdens de GP van Australië. Alonso maakte contact met de VF-16 van Esteban Gutierrez in een poging om Gutierrez voorbij te gaan. De McLaren raakte de bandenmuur en kwam vervolgens zijdelings in het grind terecht. Alonso maakte enkele tuimelingen en kwam vervolgens ondersteboven tot stilstand. Fernando Alonso wist het wrak snel te verlaten en ging al mankend aan de kant van de baan staan. 

McLaren kwam tijdens de race nog met een update over de gezondheid van haar rijder. Fernando Alonso mankeerde niets. Alonso zelf is ervan overtuigd dat Gutierrez niet in de fout ging. "We waren aan het racen. We waren aan het vechten om een positie. Ik probeerde zo lang mogelijk in het spoor van Gutierrez te blijven en ging pas op het laatste moment naar de buitenkant van het circuit in een poging om hem te passeren. Op het moment dat je in de slipstream zit heb je enkel zicht op de achtervleugel en verlies je het overzicht over het circuit."

Gelukkig kon Alonso de wagen op eigen kracht verlaten. Daarnaast heeft hij ook niets overgehouden aan de crash. "Ik ben in orde verklaard. Het was een eng moment. Ik mag van geluk spreken dat ik hier nog sta. Ik ben de mensen van de FIA en de veiligheid erg dankbaar. Door hun maatregelen ben ik vermoedelijk nog in leven. Er valt niets meer te redden aan de auto, maar ik ben blij dat ik hier met jullie sta te spreken."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: