“Mourinho ondertekende voorcontract bij Manchester United”
Foto: AP

De Portugese topcoach José Mourinho heeft volgens El Pais een voorcontract bij Manchester United getekend. Dat meldt de Spaanse krant zondag. Vorige maand al berichtten ook verschillende Engelse media, waaronder de BBC, dat de 53-jarige Portugees nadrukkelijk in beeld is om de Nederlander Louis van Gaal in de zomer op te volgen bij de Mancunians.

El Pais baseert zich nu op bronnen bij makelaarsbedrijf GestiFute. Dat is opgericht door topmakelaar Jorge Mendes, die de belangen van ‘The Special One’ behartigt. Volgens de krant moet United Mourinho vijf miljoen pond compensatie (negentien miljoen euro) betalen aan de Portugees als het hem geen definitief contract heeft aangeboden voor 1 mei. Als dat ook voor 1 juni nog niet gebeurd is, komt daar nog eens tien miljoen pond bij.

Mourinho werd in december ontslagen bij Chelsea, de club die hij vorig seizoen naar de Engelse titel leidde. Niet veel later kwam de geruchtenmolen op gang. Niet alleen Engelse media, maar ook Inter Milaan-bestuurslid Bedy Moratti meldden al dat Mourinho volgend seizoen op Old Trafford neerstrijkt. Daar zou hij Louis van Gaal opvolgen, die nog wel een contract heeft tot eind 2017 maar al langer onder vuur ligt.

United werd donderdag door Liverpool nog uit de kwartfinales van de Europa League gehouden en moet zondag in de stadsderby in de Premier League op bezoek bij rivaal Manchester City.