Jelle Van Damme zorgt voor assist bij LA Galaxy
Foto: Photo News

Jelle Van Damme en de LA Galaxy hebben zaterdag in de Amerikaanse MLS-competitie een 3-1 thuiszege geboekt tegen de San Jose Earthquakes. De (voormalige) Rode Duivel speelde een sterke ‘California Clasico’ en had een aandeel in de openingstreffer van zijn team.

De ex-kapitein van Standard speelde een volledige wedstrijd in het hart van de verdediging en kreeg in de 21e minuut geel. Hij kopte in de 57e minuut een voorzet richting tweede paal, waarna Gyasi Zardes de score opende. Vijf minuten later verdubbelde diezelfde Zardes de score na een knappe lange bal van Van Damme en een deviatie van een San Jose-verdediger. Kort voor affluiten lukte Wondolowski de aansluitingstreffer, in de ultieme slotfase legde Robbie Keane van op de stip de 3-1 eindcijfers vast. Dankzij de zege komt Galaxy met zes punten uit drie wedstrijden voorlopig aan de leiding in de Western Conference.

In de Eastern Conference was het Montréal Impact van Laurent Ciman zaterdag niet opgewassen tegen FC Dallas. Ciman maakte de 90 minuten vol en zag zijn team met 2-0 de boot ingaan. Ondanks de verliespartij blijft Montréal met zes op negen wel aan de leiding.