Zwarte dozen van gecrasht vliegtuig naar Moskou gestuurd
Foto: AFP

Na de crash van het passagierstoestel uit Dubai zaterdag in Zuid-Rusland zijn de zwarte dozen van het vliegtuig naar Moskou overgebracht. Daar kunnen experten al vanaf zondagnamiddag beginnen de data te analyseren. De nabestaanden kunnen rekenen op een schadevergoeding van zo’n 17.750 euro.

Dat zei een vertegenwoordiger van de Russische veiligheidsdiensten aan het persagentschap Interfax. Bij de crash van de Boeing 737-800 op de luchthaven van de stad Rostov aan de Don zijn alle 62 mensen aan boord omgekomen. Op het ogenblik van het nachtelijke ongeluk heerste er zwaar stormweer.

Vertegenwoordigers van de betrokken lagekostenmaatschappij FlyDubai arriveerden zondag in Rostov, dat circa 100 kilometer ten zuiden van Moskou ligt. De Russische rampenbestrijdingsdienst heeft officieel een eind gemaakt aan de opruimwerkzaamheden en het onderzoek aan de landingsbaan van de luchthaven, die vanaf maandag weer operationeel zal zijn.

De geborgen slachtoffers werden naar het forensisch lab van de miljoenenstad gebracht. ‘Het proces van de identificatie zal niet langer dan twee weken duren’, zei de Russische minister van Verkeer Maxim Sokolov.

Schadevergoeding

Luchtvaartmaatschappij Flydubai zegt ondertussen 20.000 dollar (ongeveer 17.750 euro) schadevergoeding voor de families van de 55 omgekomen passagiers uit te trekken. De onderneming deelde zondag in een verklaring mee dat door de betaling onmiddellijke financiële behoeften kunnen gedekt worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in