Pizzabestelling verraadde schuilplaats Abdeslam
Foto: vtm
Na een vlucht van 126 dagen kon Salah Abdeslam vrijdag eindelijk opgepakt worden in Molenbeek. Na een lange zoektocht bleken enkele details genoeg voor de arrestatie van de 26-jarige topterrorist: een vingerafdruk op een glas in een huis in Vorst, waar de politie dinsdag was binnengevallen, maar ook de levering van een pizza. Dat bevestigen de speurders aan Het Nieuwsblad.

De politie kwam Salah Abdeslam opnieuw op het spoor na een telefoontje dat hij had met zijn vriend Abid Aberkan. Zo wisten de speurders waar hij ongeveer zat. Maar pas toen ze eind deze week te weten kwamen dat een buurtbewoner uit de straat ernaast een pizza kwam leveren aan de woning in de Vierwindenstraat - de pizza's waren besteld voor een woning in de Zeepziederijstraat maar werden dus elders geleverd - wisten ze zeker waar Abdeslam zich bevond.

Zo kon de meest gezochte terrorist van Europa vrijdag worden opgepakt. Zijn advocaat, Sven Mary, verklaarde achteraf dat Abdeslam alleszins niet van plan was om tot de dood te vechten. 'Niet in Parijs op 13 november. En niet in Brussel de voorbije maanden.'

De Parijse procureur François Molins wil Abdeslam zo snel mogelijk in Frankrijk verhoord zien, iets waar Abdeslam zich voorlopig tegen verzet. Volgens Molins verklaarde Abdeslam gisteren aan de onderzoeksrechter dat hij die 13de november wel van plan was om zichzelf op te blazen aan het Stade de France. Maar dat hij finaal zijn kar keerde.