Bij zware rellen tussen voetbalsupporters in de Marokkaanse havenstad Casablanca, zijn zaterdagavond twee mensen omgekomen en 54 anderen gewond geraakt.

Dat meldt nieuwssite Lemag.ma op gezag van de autoriteiten. De rellen vonden plaats meteen na het einde van de voetbalwedstrijd tussen Raja Casablanca en Chabab Rif Al Hoceima in het voetbalstadion Mohammed V, die werd gewonnen door de thuisploeg.

Op videobeelden is te zien hoe een grote groep mensen op de tribune van het stadion slaags geraakt en elkaar met voetzoekers bestookt, terwijl andere supporters in paniek wegvluchten. Ook buiten het stadion waren er zware gevechten. De relschoppers beschadigden minstens tien wagens. Er werden uiteindelijk meer dan 30 mensen opgepakt.

‘Twee mensen zijn overleden nadat ze waren aangekomen in het ziekenhuis, 54 anderen krijgen in het ziekenhuis de nodige zorgen’, aldus de veiligheidsautoriteiten in een persbericht.

De Marokkaanse politie heeft een onderzoek geopend naar de oorzaken en omstandigheden van de rellen. Uit de eerste elementen van het onderzoek braken de rellen uit tussen supporters van Raja Casablanca.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in