Waar hing terreurverdachte Salah Abdeslam uit tussen de aanslagen in Parijs op 14 november en zijn aanhouding vanmiddag in Molenbeek? Op deze vier locaties.

1. Koning Boudewijnstadion

In de nacht van 13 op 14 november belt Salah Abdeslam naar zijn Molenbeekse vriend Hamza Attou met de vraag hem te komen halen in Parijs. Attou heeft zelf geen auto, dus trommelt hij Mohammed Amri op. Zij rijden naar Parijs, brengen Salah terug naar Brussel en laten hem achter aan het Koning Boudewijnstadion. Daar wordt hij opgepikt door een derde persoon: Ali Oulkadi. Die verklaarde aan de speurders dat hij Salah in de namiddag van 14 november in Schaarbeek dropte.

Attouh, Amri en Oulkadi zitten op dit moment in voorarrest.

2. Appartement in Schaarbeek

In Schaarbeek verblijft Abdeslam een tijdje in een appartement aan de Henri Bergéstraat. Begin december vonden speurders in dat appartement drie gordels die met de hand waren gestikt en als bomgordel kunnen dienen. Ook werd er een vingerafdruk van de terrorist teruggevonden. Het appartement zou gehuurd zijn door een van de negen verdachten die in Brussel in de cel zitten.

3. Vorst, Driesstraat 60

Op dinsdag 15 maart willen zes politiemensen een huiszoeking houden in een appartement in Vorst. Ze hebben vermoedens dat het dienst doet als safehouse van terrorismeverdachten. Onverwacht blijken mensen aanwezig te zijn in het appartement. Er ontstaat een vuurgevecht. Eén van de terroristen in het appartement wordt neergeschoten door een scherpschutter van de federale politie, die versterking komt geven. Andere terroristen - onder wie, zo bleek vanmiddag, Abdeslam - kunnen vluchten.

De neergeschoten terrorist blijkt Mohamed Belkaid te zijn, een 35-jarige Algerijn die illegaal in ons land verbleef.

4. Molenbeek, Vier-windenstraat 79

Tijdens een inval in een appartement in worden Abdeslam en twee anderen levend opgepakt. Abdeslam is gewond aan zijn been.