Premier Charles Michel heeft vrijdagmiddag de Europese top meteen na afloop van de vergadering verlaten vanwege de politieacties in Molenbeek. Tijdens een persconferentie bevestigde hij de arrestatie van Salah Abdeslam.

'Vandaag hebben wij in het kader van huiszoekingen Salah Abdeslam opgepakt samen met twee andere verdachten', zei de premier tijdens een persconferentie. 'Ik wil onze politiediensten uitdrukkelijk bedanken. Zij hebben heel veel werk geleverd de afgelopen maanden in bijzonder moeilijke omstandigheden. Zij hebben meer dan 100 huiszoekingen uitgevoerd.'

Ook de Franse president, François Hollande, was aanwezig op de persconferentie. Hij benadrukte dat de arrestatie van de meestgezochte terrorist van Europa nooit mogelijk was geweest zonder de hechte samenwerking tussen België en Frankrijk.

Op dit moment is het voor de Franse president vooral belangrijk om het onderzoek verder te zetten: 'Wij zullen de uitlevering van de terrorist vragen. Deze strijd is nog niet afgelopen. Iedereen die medeplichtig is aan de aanslagen, moet opgepakt worden.' 

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) geeft mee dat de hele antiterreuroperatie niet afgelopen is.

Voor de persconferentie over Molenbeek moest premier Michel zijn traditionele speech na de EU-top aflassen. Op televisiebeelden was te zien hoe een druk telefonerende Michel zich na de EU-top naar zijn dienstwagen haastte.