Frederik De Swaef promoveert tot algemeen hoofdredacteur van Flair Benelux
Frederik De Swaef Foto: Photo News

Frederik De Swaef promoveert tot algemeen hoofdredacteur van alle edities van Flair, dus niet alleen de Vlaamse en de Franstalige Flair, maar ook Flair Nederland. De Nederlandse redactie wordt overigens vanaf mei ook vanuit het Belgische Sanoma-hoofdkwartier in Mechelen geleid. Daarvoor worden nog enkele redacteurs en vormgevers gezocht.

Over de mogelijke inkrimping van het personeelsbestand bij Sanoma België - dat naast Flair ook de bladen Libelle en Feeling uitgeeft - wil Frederik De Swaef niets zeggen. De Tijd en De Morgen melden vandaag/vrijdag dat er mogelijk - na eerdere saneringen - nog eens 40 tot 70 banen zouden geschrapt worden in de Belgische tak van de Finse mediagroep.

De 31-jarige De Swaef, die bijna een jaar geleden het magazine Story ruilde voor Flair, wordt hoofdredacteur van Flair Benelux. In Mechelen krijgt de Flair-redactie versterking van enkele (freelance) vormgevers en redacteurs. In Nederland blijven nog enkele redacteurs actief voor de invulling van de Nederlandse editie.

“Vernieuwing slaat aan”

'Blijkbaar slaat de vernieuwing die ik heb ingevoerd bij de Belgische Flair goed aan', aldus De Swaef vrijdagmiddag aan Belga. 'We hebben bijvoorbeeld de scope van onderwerpen verbreed. Terwijl Flair erg verengd was tot het thema ‘seks & relaties’ hebben we nu ook aandacht voor bijvoorbeeld de loonkloof tussen de geslachten.'

'In januari hebben we naast de website Flair.be ook de site Fashionista.be gelanceerd om het onderscheid te maken tussen Flair, dat op de doelgroep 18-35-jarigen gericht is, en de tienermeisjes van 12 tot 19 jaar, waarvoor die Fashionista is bedoeld.'

Door de ingrepen van De Swaef is het bereik van Flair.be met 55 procent toegenomen. Die strategie willen ze bij Sanoma ook in Nederland toepassen bij Flaironline.nl.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig