‘Er is overal politie en we horen schoten. We hebben de gordijnen gesloten en blijven weg van de ramen. We zijn erg bang’, getuigde een vrouw die gisteren vastzat in de Driesstraat in Vorst terwijl de politieactie volop aan de gang was.

Eveline (die enkel met haar voornaam in de pers wil) woont op de vijfde etage en hoogste van een gebouw in de Driesstraat, waar dinsdag urenlang een politieactie aan de gang was. Ze was alleen thuis toen de eerste schoten weerklonken en zocht meteen gezelschap bij de onderburen op de vierde verdieping, een koppel met een kindje.

Samen wachtten ze bezorgd af op het einde van de politieactie. ‘Ik ben erg bang’, zei ze aan de telefoon met tranen in haar stem. ‘De politie is overal, er zijn tal van politievoertuigen. Wij houden ons weg van ramen en deuren en hebben de gordijnen gesloten.’

Samen met de buren volgde ze via het internet op de voet wat er in de straat gebeurde. ‘Ik zag hoe een man werd weggeleid, maar of het om een verdachte gaat, weet ik niet.’

‘Er is veel politie in de straat, ook op het dak bij de buren zitten bewapende agenten.’ In haar eigen gebouw zag de vrouw geen politie.

Verdwaalde kogels

Ook andere bewoners getuigden over de geweerschoten. ‘Mijn man houdt zich verborgen in de keuken. Je kunt nooit weten. We zijn bang van verdwaalde kogels. Het houdt niet op!’, zei een vrouw aan de Franstalige zender RTL.

Een bewoonster van een straat vlakbij de Driesstraat vertelde hoe ze jongeren zag weglopen met volgens haar vermoedelijk geweren. ‘De auto van mijn broer bevindt zich voor het gebouw (waar de schietpartij plaatsvindt). ‘De politie gebruikt de wagen om dekking te zoeken’, legde ze uit.

‘Een helikopter cirkelt rond, er zijn politiemannen met schilden, anderen zijn in burger maar dragen wapens. Wanneer we een venster openen, roept men ons toe om in huis te blijvenj. We zijn bang’, zei de bewoonster.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig