De hackers van Anonymous hebben opnieuw de oorlog verklaard aan de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Ze dreigen ‘zijn campagne te ontmantelen’.

In december lanceerde Anonymous al een eerste oproep, na de uitspraken van Trump om moslims de toegang tot de V.S. te ontzeggen. Toen werden verschillende campagnewebsites enkele uren neergehaald door volgers van Anonymous, en beweerde de actiegroep dat ze ook het antwoordapparaat van Trump hadden gekraakt en enkele gesprekken met journalisten hadden gelekt naar de pers.

Maar ook nieuwe uitspraken van Trump blijven kwaad bloed zetten. In een nieuwe videoboodschap van maart benadrukken de hackers nog eens het belang van een grootschalige anti-Trump-operatie. ‘Iedereen met een computer thuis kan zijn steentje bijdragen. We hebben je nodig om zijn websites af te sluiten, om te onderzoeken en uit te brengen wat hij verborgen houdt voor het publiek. We willen dat je zijn campagne volledig saboteert.’

Tegelijk met de oproep publiceert Anonymous een lijst met websites die aangevallen moeten worden, waaronder de website van Trumps zakenimperium en zijn grootste campagnewebsite. En grap of niet: Anonymous laat nog weten dat grote aanval gepland staat op 1 april.