Verenigde Naties stoppen samenwerking met Sharapova
Foto: USA Today Sports

Maria Sharapova is niet langer ambassadrice voor het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties. Na de dopingbiecht van de Russische tennisvedette besliste de VN de samenwerking te beëindigen.

Het VN ontwikkelingsprogramma (UNDP) richt zich hoofdzakelijk op de bestrijding van armoede en ongelijkheid. Sharapova was al negen jaar ambassadrice voor de organisatie. Ze zette zich vooral in voor de slachtoffers van de nucleaire catastrofe in Tsjernobyl in 1986. Sharapova heeft via haar familie roots niet ver van het rampgebied.

“De UNDP is Maria Sharapova erg dankbaar voor haar werk, vooral rond het herstel na de kernramp van Tsjernobyl”, zegt een woordvoerder dinsdag in The Guardian. “In het licht van Sharapova’s aankondiging hebben we vorige week echter beslist om zolang het onderzoekt loopt haar rol als goodwillambassadrice op te schorten, evenals haar geplande activiteiten.”

Sharapova maakte vorige week bekend dat ze tijdens de Australian Open betrapt is op het gebruik van meldonium. De Russin is voorlopig geschorst en riskeert twee tot vier jaar aan de kant te staan.

Sponsors als Nike en Porsche beslisten al eerder de banden met Sharapova door te knippen.