Zulte Waregem plaatst zich voor Play-off 1, OHL zakt naar tweede klasse

Niet Standard maar Zulte Waregem speelt Play-off 1. De Rouches verloren met 4-0 bij KV Mechelen, Zulte Waregem won thuis van Moeskroen-Peruwelz. Onderaan het klassement toverde Bob Peeters zijn konijnpoot tevoorschijn: zijn Westerlo klopte Waasland-Beveren en omdat OHL thuis van Club Brugge verloor, eindigt OHL laatste en degradeert het.

Voor Standard was de opdracht simpel: bij winst was Play-off 1 zeker binnen. Maar al na 45 minuten stond het 3-0 achter op het veld van KV Mechelen. Hanni en Verdier (2x) waren de boosdoeners voor de Rouches. In de tweede helft scoorde Hanni alweer. Met vijftien goals eindigt hij de reguliere competitie als topschutter.

Zulte Waregem deed thuis tegen Moeskroen-Peruwelz wat het moest doen: winnen. Al in de tweede minuut zorgde Essikal voor de bevrijdende 1-0. Zo halen de West-Vlamingen dan toch nog Play-off 1. Na goals van Lepoint en Kaya werd het zelfs nog 3-0.

Onderaan de stand was het zo mogelijk nog spannender. Westerlo kwam via Jens Cools 1-0 voor tegen Waasland-Beveren en kwam zo virtueel naast Sint-Truiden en OHL op dertig punten. Maar omdat Westerlo minder gewonnen matchen telde dan STVV en een slechter doelpuntensaldo had dan OHL, moest een van die ploegen zijn match verliezen.

Dat gebeurde ook: OHL hield lang gelijke tred met Club Brugge, maar moest toch het onderspit delven toen Jelle Vossen uiteindelijk de ban brak voor de Bruggelingen. Thuisspeler Kanu pakte nog rood en alles leek voorbij voor de thuisploeg. Toch was OHL er nog een paar keer zeer, zeer dicht bij, maar Butelle redde twee keer sterk en Trossard trapte nog tegen de paal.

Sint-Truiden speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen Lokeren en wordt dertiende, goed voor een plaats in Play-off 2B. Westerlo speelt als 15de geen Play-off. OHL zakt naar afdeling 1B, de reeks die tweede klasse vervangt.

Anderlecht won intussen thuis van Kortrijk (3-0). Goals van Okaka, Acheampong en Kara ontnamen de Kerels alle hoop op Play-off 1. Genk klopte Oostende met 4-1 na potten van Samatta, Bailey, Pozuelo en De Camargo.

Charleroi tot slot hield AA Gent op 1-1. Dejaegere wiste in de 55ste minuut de 1-0 van Perbet uit.

Uitslagen

Zulte Waregem - Moeskroen-Peruwelz 3-0
KV Mechelen - Standard 4-0
Anderlecht - KV Kortrijk 3-0
Westerlo - Waasland-Beveren 1-0
OHL - Club Brugge 0-1
STVV - Lokeren 1-1
Charleroi - AA Gent 1-1
Racing Genk - Oostende 4-1

Eindstand Jupiler Pro League

1 Club Brugge 64 punten
2 AA Gent  60
3 Anderlecht  55
4 Oostende 49
5 Racing Genk 48
6 Zulte Waregem 43

7 Standard 41 (PO2 A)
8 Charleroi 39 (PO2 B)
9 Kortrijk 39 (PO2 A)
10 KV Mechelen 37 (PO2 B)
11 Lokeren 34 (PO2 B)
12 Waasland-Beveren 33 (PO2 A)
13 STVV 30 (PO2 B)
14 Moeskroen-Péruwelz 30 (PO2 A)

15 Westerlo 30 (geen play-offs)

16 OH Leuven 29 (degradatie)