Zwaargewonde slachtoffers bij ongeval op VW-treffen in Ninove
Foto: ninofmedia
In Ninove is zondagnamiddag bij het jaarlijkse Kevertreffen een wagen in het publiek terechtgekomen. Er vielen vijf gewonden: twee personen raakten zwaargewond en drie andere personen liepen lichte verwondingen op. bevestigt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.15 uur Op het Oudstrijdersplein in de Oost-Vlaamse gemeente. 'Vermoedelijk door een verkeerd manoeuvre van de chauffeur kwam een kever in het publiek terecht', zegt burgemeester De Jonge.

Eén man verkeerde tijdelijk in levensgevaar, maar is ondertussen stabiel, bevestigt de burgemeester. Hem wacht wellicht nog maanden revalidatie. De man kon zijn zoontje nog net wegduwen toen het voertuig op hen afkwam, waardoor het kind slechts lichtgewond raakte.

Verder raakte nog één persoon zwaargewond, met verschillende breuken, en raakte nog één tiener lichtgewond. Eén persoon werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht. De vijf slachtoffers waren allemaal bezoekers van het Kevertreffen, ze zijn afkomstig van buiten de stad.
Het ongeval gebeurde op een moment waarop het jaarlijkse Kevertreffen, waaraan achthonderd eigenaars van Kevers deelnemen, op zijn einde liep. Het Kevertreffen is onderdeel van het Primavera-opendeurweekend van Ninoofse handelaars. Dat wordt niet afgelast. Het nood- en interventieplan is evenmin afgekondigd.

 De chauffeur, een Brit, en enkele getuigen worden verhoord.
.

In het centrum van Ninove is tijdens het kevertreffen een ongeval gebeurd. De bestuurder van een camionet zou met zijn voet van de ambriage geschoten zijn en zo ingereden op twee kevers en een groepje mensen.

Posted by Ninofmedia on Sunday, March 13, 2016