Antwerpse startup Rombit haalt tien miljoen euro op
Rombit viel ook in de prijzen bij Apps for Antwerp Foto: Wim Hendrix

Ondernemer Michel Akkermans investeert tien miljoen euro in de Antwerpse startup Rombit. Dat moet de ontwikkelaar van slimme industriële systemen in de mogelijkheid stellen om nationaal en internationaal te bevestigen, klinkt het.

Het Antwerpse softwarebedrijf - door VOKA verkozen tot Meest Beloftevolle Starter 2014, terwijl Trends hen kroonde tot Starter van het Jaar 2015 - tekent zo voor één van de grootste kapitaalrondes voor een Belgische startup ooit.

‘Er wordt vandaag veel geschreven over slimme fabrieken en slimme steden. Rombit wijs vandaag al de weg. Een dergelijke grote investering is noodzakelijk als je de software en hardware verder wilt ontwikkelen’, aldus Akkermans, die ook voorzitter wordt van de raad van bestuur.

Hij heeft het volste vertrouwen in het succes van de technologie: ‘Rombit ontwikkelde een platform dat makkelijk geïmplementeerd kan worden in tal van sectoren. Het stelt bedrijven en overheden in staat om op korte termijn serieuze efficiëntiewinsten te boeken.’

‘We hebben volop ingezet op de ontwikkeling van de eigen technologie. Deze is nu operationeel en overtuigt steeds meer klanten’, aldus oprichter en ceo Jorik Rombouts. ‘Vorig jaar verdubbelde de omzet, in 2016 willen we deze groei bestendigen. Het is de ambitie om nationaal en internationaal te bevestigen.’

Akkermans bouwde zelf al twee keer from scratch een internationaal technologiebedrijf uit, FICS en Clear2Pay, dat hij telkens met succes verkocht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in