Al 100.000 bezoekers voor Train World

Het gaat goed met het Brussels spoorwegmuseum Train World: minder dan zes maanden na de opening van het museum heeft het zijn 100.000ste bezoeker over de vloer gekregen. Bovendien mocht het museum ook al een European Railway Award in ontvangst nemen.

Train World opende op 25 september 2015 de deuren en kent een groot succes. De directie had oorspronkelijk een streefcijfer van 100.000 bezoekers vooropgesteld in het eerste jaar maar dat doel is dus al na minder dan zes maanden bereikt.

Het museum lokt gemiddeld net geen 700 bezoekers per dag, met vooral in de schoolvakanties piekdagen van 2.500 bezoekers en meer. ‘We zitten meer dan een half jaar voor op schema’, aldus museumdirecteur Pieter Jonckers. Het nationaal treinmuseum hoopt dit jaar nog te starten met tijdelijke tentoonstellingen. En vanaf begin 2017 rondritten met historische stoomtreinen aanbieden in het Brusselse.

In Train World, dat het Belgische spoorwegpatrimonium onder één dak verenigt, is niet enkel rollend materieel te zien (waaronder de oudste Belgische en Europese stoomlocomotief ‘Land van Waas’ uit 1844), maar ook meer dan 1.200 voorwerpen uit de spoorwereld.

Vorige maand werd het museum nog bekroond met de European Railway Award dat sinds 2007 uitgereikt wordt aan opmerkelijke realisaties in het spoorwegdomein op politiek, technisch of economisch vlak, of op het gebied van duurzame ontwikkeling.