Lanvin heeft opvolger gevonden voor Alber Elbaz
Bouchra Jarrar Foto: catwalkpictures

Lanvin heeft een vervanger aangeduid voor Alber Elbaz, die in oktober na veertien jaar zijn positie als creatief directeur bij het Franse modehuis heeft verlaten. Voortaan zal Bouchra Jarrar de creatieve richting bepalen voor de vrouwencollecties, zo heeft het modehuis vrijdag bevestigd.

De Marokkaans-Franse ontwerpster Bouchra Jarrar werd eerder al genoemd als mogelijke opvolger voor Alber Elbaz. In 2010 startte ze op haar veertigste haar eigen couturecollectie op, nadat ze jaren voor Balenciaga en Lacroix gewerkt had.

‘Haar tijdloze stijl sluit perfect aan bij de lijn en waarden van ons bedrijf’, zo vertelde Michèle Huiban, ceo van Lanvin, aan Women’s Wear Daily. ‘Haar talent, haar hoge standaard en haar meesterschap met snits en stoffen zal een frisse wind laten waaien, en tegelijkertijd toch de ziel respecteren van het couturehuis, een symbool van Franse elegantie.’

Jarrar, die officieel lid is van de Chambre syndicale de la haute couturezal haar debuutcollectie voor Lanvin voorstellen in oktober.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in