EXPO. Charles en Ray Eames in Hollywood

In het Art & Design Atomium Museum (Adam) in Brussel opent vandaag de tentoonstelling ‘Eames and Hollywood’ rond Charles en Ray Eames. Deze keer staan niet de meubels en architectuur van het designkoppel centraal, wel hun fotografisch oeuvre.

Het Adam, roepnaam voor Art & Design Atomium Museum, opende eind vorig jaar de deuren op de Brusselse Heizel. Het grootste deel van de oppervlakte wordt ingenomen door de zogenaamde ‘Plasticariumcollectie’, maar er wordt ook plaats vrijgehouden voor tijdelijke exposities.

De eerste van die exposities gaat over Charles en Ray Eames. Het Amerikaanse designkoppel dat zich naast meubels en gebouwen ook bezighield met het maken van films, speelgoed, grafiek, textiel en fotografie, een aspect van hun oeuvre dat met deze expo wordt belicht.

Ze maakten doorheen hun leven maar liefst 750.000 beelden. De tentoonstelling ‘Eames and Hollywood’ in het Adam focust op een zestigtal foto’s van het leven op de filmset van bevriend filmregisseur Billy Wilder.

Naast beelden van de decors en cameramensen, kan je in sommige foto’s ook een glimp opvangen van Audrey Hepburn en Humphrey Bogaert tijdens de opnames van Sabrina (1954), of Kirk Douglas in Ace in the Hole (1951).

De tentoonstelling loopt tot 4 september 2016, meer informatie op de website.