Waarom fans van Game of Thrones woensdag bijna een ‘hartaanval’ kregen
George RR Martin Foto: Photo News

De Britse producer George Martin is overleden. De ‘vijfde Beatle’ zette samen met The Beatles de muziekwereld op zijn kop. Woensdagochtend raakten echter heel wat Game of Thrones-fans in paniek door dat nieuws. Ze verwarden namelijk George Martin met George RR Martin, de schrijver van de populaire fantasyreeks.

Vandaag is een trieste dag voor muziekliefhebbers: de wereldbekende producer George Martin - de vijfde Beatle - is overleden op 90-jarige leeftijd. De Brit ontdekte de ‘Fab Four’ en had een grote invloed op hun arrangementen. Wereldwijd sturen mensen hun steun aan familie en vrienden en laten ze weten wat het verlies van Martin voor hen betekent.

Veel fans van de populaire reeks Game of Thrones verwarden echter (heel eventjes) de producer George Martin met de Amerikaanse schrijver George RR Martin. Hij heeft de reeks gecreëerd en miste al verschillende keren zijn ‘deadline’ voor het zesde boek ‘Winds of Winter’. Verschillende fans waren dan ook bang dat ze het langverwachte boek nooit zouden kunnen lezen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in