Met een beetje hulp van Bowie: de collectie van Rodarte voor & Other Stories

Kledingketen & Other Stories kondigde een half jaar geleden aan dat niemand minder dan het Amerikaanse label Rodarte een capsulecollectie zou ontwerpen voor hen. Die collectie ligt vanaf volgende week donderdag in de winkels, de zussen Kate en Laura Mulleavy delen nu al de eerste beelden én hun muzikale inspiratiebronnen voor de collectie.

‘We wilden een collectie creëren die de texturen van de Californische leefstijl voorstelt. De kledij leent zich voor de dag én de nacht, en past moeiteloos in een persoonlijke stijl die individualiteit uitstraalt’, aldus de zussen Mulleavy over hun collab met & Other Stories.

‘We vonden het belangrijk een aantal makkelijke en absoluut veelzijdige basisstukken voor ieders kleerkast te kunnen aanbieden: een knap jasje, een jurk, een rok, een bloes, een trui, schoenen en een juwelensetje.’ In totaal telt de collectie 48 stuks.

In deze collectie wilde Rodarte spelen met kleuren en oppervlakken die drie dimensies creëren. Er werd ook geëxperimenteerd met texturen als streelzacht fluweel, suède, mohair en lurex garen met metalen en kristallen als accent.

Wie benieuwd is naar de liedjes die de stemming en inspiratie achter de collectie reflecteren, kan op Spotify de playlist van Kate en Laura Mulleavy beluisteren, met muziek van Kraftwerk, Nina Simone, David Bowie en Simon & Garfunkel:

De collectie is vanaf 17 maart te koop in de Antwerpse winkel van de kledingketen (Korte Gasthuisstraat 17) en via de webshop. Prijzen voor de collectie variëren tussen 29 euro (voor een ring) tot 295 euro (voor een jasje of paar laarsjes).

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig