RECEPT. Slaatje met rode biet en kappertjes-walnootvinaigrette
Een recept dat eerder in De Standaard Magazine verscheen.

Ingrediënten (voor twee personen):

2 rode bieten
4 handjes groene sla met pit (waterkers, rucola, tuinkers)
4 el geroosterde walnoten, grofgehakt

Voor de vinaigrette:
3 el kappertjes, grofgehakt
2 el walnootolie
2 el olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 mespuntje mosterd
Versgemalen zwarte peper, zeezout

Bereiding:

1. Schil de rode biet en snijd er flinterdunne plakjes van met de mandoline. Meng op een groot bord de sla met de rode biet. Wees voorzichtig, anders kleurt de sla rood.

2. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Lepel over de salade en werk af met de geroosterde walnoten.

Tip: mix de rauwe biet met plakjes gekookte of geroosterde biet zodat je een salade krijgt met twee texturen van hetzelfde ingrediënt. Als er nog loof aan de bieten zit, kun je dat sauteren en mee onder de salade mengen.