Galapagos, ING en Ontex komen in ‘oranje’ Bel20
Foto: REUTERS

Vanaf maandag 21 maart vervangen Galapagos, ING Groep en Ontex Group respectievelijk Befimmo, Delta Lloyd en D’Ieteren in de Bel20.

Geen grote verrassingen bij de jaarlijkse herschikking door beursbedrijf NYSE Euronext van de Bel20. Zoals verwacht kleurt die vanaf 21 maart een stuk meer Oranje (DS 1 maart). De Nederlandse biotechnologiereus Galapagos en ING Groep maken straks immers deel uit van de Brusselse hoofdindex Bel20. 

Bovendien kleurt ook de huidige Bel20-er Delhaize straks oranje als het wordt omgedoopt tot Koninklijke Ahold Delhaize en het een dubbelnotering krijgt in Amsterdam.

Aan de andere kant valt er met Delta Lloyd wel een Nederlands aandeel uit. Door de verkoop van de Belgische bankpoot werkt er hier niet langer genoeg personeel om te voldoen aan de Bel 20-regels.

Ontex dankzij Mexico

Ook aan Belgische kant vallen er geen grote verrassingen te noteren. Luierproducent Ontex komt in de sterindex, en dat omdat het op basis van de marktwaarde en de vrij verhandelbare aandelen ruim in de top 18 kandidaat-aandelen komt. Met dank aan een  overname in Mexico.

Op basis van diezelfde toelatingscriteria was het eveneens duidelijk dat autospecialist D’Ieteren, dat  leed onder het Volkswagenschandaal, met een 26ste plaats uit de Bel20 zou vallen.  Maar ook vastgoedspecialist Befimmo wordt vanaf 21 maart geschrapt. Bedrijven in de Bel20 krijgen dankzij hun aanwezigheid in de index automatisch meer kooporders en uitstraling

In de Bel Mid verdwijnen Ascencio, Galapagos en Ontex Group en worden Befimmo, D’Ieteren en Leasinvest toegevoegd. In de Bel Small verdwijnen Leasinvest en Viohalco.