VIDEO. Waasland-Beveren zo goed als gered na winst in Charleroi
Foto: Photo News

Charleroi verloor in eigen huis met 2-3 van Waasland-Beveren. De Karolingers lieten een unieke kans onbenut om weer helemaal mee te doen voor Play-off 1. De Waaslanders pakten drie gouden punten in de degradatiestrijd.

Na het 3-0 verlies bij Standard voerde Felice Mazzu heel wat wijzigingen door. Met Benavente, Baby, Saglik, Willems en Zajkov verschenen maar liefst vijf nieukwomers aan de aftrap. Stijn Vreven was zelf geschorst maar gaf bij de bezoekers uiteraard het vertrouwen aan de ploeg die vorige week wist te winnen van Anderlecht en voerde slechts één wijziging door: de geschorste Maric werd vervangen door Lumanza.

Bekijk hier beide opstellingen

Hoogstaand was de eerste helft niet maar Charleroi was wel de betere ploeg. Het versierde enkele kansjes maar Henkinet stond sterk te keepen. De doelman was wel kansloos bij de strafschop van Saglik, nadat Buatu nogal dom Perbet onderuit had getrokken. De voorsprong halfweg was zeker verdiend.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

W.-Beveren

Waasland-Beveren kwam beter uit de kleedkamer en al na drie minuten stond het alweer gelijk toen ook de bezoekers een strafschop kregen na handspel van Zajkov. Moulin faalde niet vanop de stip: 1-1. De thuisploeg probeerde wel maar kreeg nooit echt greep op de bezoekers en het spel ging goed op-en-neer. Maar op zo’n momenten is er natuurlijk Jeremy Perbet: één keer werd hij uit het oog verloren door de bezoekers en meteen prikte hij (randje buitenspel) de 2-1 tegen de touwen. Bij de bezoekers was Moulin echter de uitblinker: de middenvelder recupereerde de bal met een Zidane-beweging en zette dan de pas ingevallen Nabab alleen richting Penneteau: 2-2 na een gouden wissel. Nabab bleef gevaarlijk en ook Gano mist onbegrijpelijk een grote kans voor de bezoekers. Aan de overkant was Pollet er nog dicht bij maar het venijn zat in de staart. Schrijvers versierde een strafschop en Moulin faalde niet: 2-3!

Door dit verlies lijkt Charleroi uitgeschakeld voor Play-off 1. De Karolingers hebben twee puntjes minder dan Zulte Waregem, moeten nog naar Oostende én krijgen AA Gent op bezoek. Waasland-Beveren springen naar de elfde plaats, met wel vijf punten voorgift op staartploegen Westerlo en Moeskroen. Waasland-Beveren moet nog tegen KV Mechelen (thuis) en Westerlo (uit).

Opmerkelijk:

Stijn Vreven zat niet op de bank bij Waasland-Beveren, de coach was geschorst. Maar Vreven vond in Charleroi wel een zitje op anderhalve meter van zijn assistent Herman Vermeulen...

Belangrijkste fases:

6’ Saglik krult de bal van een drietal meter buiten de grote rechthoek naar de winkelhaak, maar Henkinet duwt de bal nog met één hand tegen de kruising. Perbet duwt de rebound binnen, maar hij stond net buitenspel.

14’ Benavente snijdt naar binnen, wordt niet aangevallen en knalt naar de verste hoek. Zijn schot gaat toch een paar meter naast.

19’ Langil waagt zijn kans vanuit de tweede lijn, maar zijn schot belandt in de armen van Penneteau.

25’ STRAFSCHOP! Buatu trekt nogal dom Perbet onderuit in het strafschopgebied. Lambrechts twijfelt niet. De bal gaat op de stip.

26’ GOAL! Saglik stuurt Henkinet de verkeerde kant op. 1-0 voor Charleroi!

30’ Ndongala wordt diep gestuurd, Henkinet miskijkt zich en blijft op zijn lijn plakken. Ndongala trapt vanuit een scherpe hoek hard op doel maar de doelman redt met de benen.

47’ STRAFSCHOP! Na een mooie aanval over de linker flank komt Moulin in schietpositie. Zajkov beroert de bal met de hand en ook hier gaat de bal op de stip.

48’ GOAL! Moulin scoort vanop de stip en brengt de bezoekers langszij.

56’ Moulin trapt de bal naast de muur, maar Penneteau staat in de goede hoek opgesteld.

72’ GOAL! Moulin recupereert de bal met een Zidane-beweging en heeft dan een geniale pass in zijn voeten om Nabab alleen richting Penneteau te zetten. Nabab, die nog maar 1 minuut op het veld staat, brengt de Waaslanders opnieuw langszij:2-2.

79’ Nabab toont zich het sterkst op een hoge bal. Hij krijgt de bal onder controle, maar trapt dan recht op Penneteau. De rebound trapt hij een beetje onbesuisd naast.

81’ Bij de bezoekers staan ze even te klungelen. De bal komt bij Pollet, maar die stuurt de bal voorlangs.

82’ Marcq gaat aan de achterlijn compleet de mist in en verliest de bal aan Vanzo, die Gano dé ans geeft aan Gano om de wedstrijd te beslissen maar Penneteau zit er nog net met één hand bij. De bal hobbelt net naast de verkeerde kant van de paal.

86’ Tainmont trapt een uitstekende voorzet. Pollet gooit zich aan de eerste paal naar de bal, maar hij kan er net niet bij.

89’ Schrijvers heeft een knappe dribbel in zijn voeten en knalt dan hard naar de korte hoek. Penneteau gaat goed plat.

92’ STRAFSCHOP! Schrijvers zet een fantastische actie op en gaat over het been van Dessoleil. De bal gaat, terecht, opnieuw op de stip.

93’ GOAL! uitblinker Thibault Moulin scoort: 2-3!

Herbeleef hier de wesdtrijd fase per fase