Oud-topman Belgacom Didier Bellens overleden
Foto: belga

Didier Bellens, de voormalige gedelegeerde bestuurder van Belgacom tussen 2003 en 2013, is overleden. Dat melden Franstalige media en werd aan Belga bevestigd door Pierre Nothomb, managing partner bij Deminor en net als Bellens bestuurder bij vastgoedbedrijf Immobel. Hij werd zestig jaar oud.

Didier Bellens overleed aan de gevolgen van een langdurige ziekte.

'Ik kan bevestigen dat Didier Bellens overleden is', zei Pierre Nothomb aan Belga. 'Ik had vorig week nog contact met hem. Ik ben zeer geraakt door wat met hem gebeurd is, het is heel triest.' Volgens Nothomb wou Bellens zo lang als mogelijk deelnemen aan het bestuur bij Immobel. 'Maar we wisten dat dit steeds moeilijker was.' Zo was er steeds een verpleger bij hem, aldus Nothomb.

Bellens stond sinds 2003 aan het hoofd van Belgacom, maar werd in november 2013 aan de deur gezet na herhaaldelijke aanvaringen met ministers van de federale regering, de hoofdaandeelhouder van het telecombedrijf.

Hij kwam meermaals in opspraak, onder meer over handel in Telindus-aandelen waarbij werd gesproken over handel met voorkennis, en in 2011 werd hij in beschuldiging gesteld voor passieve corruptie. Hij werd ervan verdacht in 2006 een gebouw van Belgacom, het huidige Proximus, onder de marktprijs te hebben verkocht aan Edmée De Groeve, om daardoor in de gunst te komen van de PS. De Groeve werd gezien als een vertrouwelinge van Elio Di Rupo.

Maar ook voor 2013 was Bellens geen onbesproken figuur. Zijn autoritaire stijl en hoge salaris stonden meermaals ter discussie. In 2011 raakte hij in opspraak door het ontslag en de herbenoeming van een persoonlijke assistente.

Bellens was begin oktober vorig jaar buiten vervolging gesteld door de kamer van inbeschuldigingstelling van Bergen, maar het Hof van Cassatie heeft die beslissing vorige maand vernietigd waardoor hij nog steeds riskeerde vervolgd te worden voor passieve corruptie.

• Geboren op 9 juni 1955

• Studeert in 1978 af als commercieel ingenieur aan de ULB

• Start meteen zijn carrière bij Deloitte

• Wordt financieel directeur bij GBL in 1981 en schopt het daar in 1992 tot directeur generaal

• Wordt ceo van RTL Group in 2001

• Treedt aan als gedelegeerd bestuurder van Belgacom in 2003, waar hij in 2013 moet opstappen

• Overlijdt op 28 februari 2016

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in