Leuvense politie ontkent onderzoek naar gokpraktijken OHL
Foto: Photo News

Marc Vranckx, woordvoerder van de Leuvense politie, spreekt de berichten tegen dat er een gerechtelijk onderzoek gestart is naar de gokpraktijken van twee spelers van Oud-Heverlee Leuven. Ook OHL-zegsman Chris Vandebroeck had zaterdagavond tijdens de persbabbel na de match OHL-Oostende deze berichtgeving al afgedaan als “totaal verzonnen”.

Enkele kranten meldden zaterdag “dat speurders dicht bij het onderzoek aanwijzingen hebben dat beide spelers gegokt hebben op hun eigen wedstrijden”. Dat er een onderzoek gestart is, wordt echter formeel tegengesproken door politiewoordvoerder Vranckx.

“De eigen recherche van de Leuvense politie weet hierover van niets. Ik ben zaterdag over die berichtgeving gecontacteerd geweest door het Leuvens parket en de nationale magistraat die zich met corruptiepraktijken bezighoudt, maar ook zij bleken van niets te weten”, aldus Vranckx.

OHL laat matchen wel doorlichten

Vrijdag raakte bekend dat Oud-Heverlee Leuven zijn voorbije en komende wedstrijden in de Jupiler Pro League zal laten doorlichten door het bedrijf Sportradar, nadat er geruchten de ronde deden dat er een aantal OHL-spelers zouden gokken op wedstrijden.

“Wij hadden de geruchten gehoord dat een aantal van onze spelers zouden gokken op wedstrijden. Eerst zijn wij daar niet op ingegaan, omdat het een klassiek verhaal is bij ploegen aan het einde van het seizoen. Toen de geruchten echter hardnekkiger werden, zijn we toch in actie geschoten. Donderdag hebben we de bondsinstanties ingelicht. De KBVB heeft het initiatief genomen om via de Europese Voetbalbond UEFA het bedrijf Sportradar aan te stellen om onze wedstrijden te laten onderzoeken op verdachte gokpatronen”, aldus Vandebroeck. “Momenteel kunnen we niks anders doen dan de resultaten van dat onderzoek af te wachten.”

Volgens Sport/Voetbalmagazine, dat het verhaal vrijdag in de media bracht, gaat het om de Franse aanvoerder Romain Reynaud en diens landgenoot, doelman Rudy Riou. Beide spelers ontkennen echter dat ze hebben gegokt op wedstrijden waarin ze zelf meespeelden en stonden zaterdag ook gewoon aan de aftrap in de 4-1-stuntzege tegen KV Oostende.